Területe:  10,40 km2
Lakosság:  314 fő
Polgármester: Horváth Róbert
Jegyző: Takács András körjegyző
Polgármesteri Hivatal:
3780 Ládbesenyő, Kossuth Lajos u. 64.
Tel.: 48/525-115
Fax: 48/525-115

www: -
E-mail: k0692 [a] koznet.hu
Az e-mail címekben a [a]-t kérjük cserélje ki @-ra a levél elküldése előtt. Erre a levélszemét (spam) elkerülése miatt van szükség. Megértését köszönjük!

Település rövid leírása (története):
A ma 314 fős települést a 11. században a Bódva-völgy még lakatlan területét benépesítő besenyők alapították. A reformáció korán elterjedt. Református templomát a 18. században építették. Eredeti kazettás mennyezetét és keleti karzatát 1756-ban festették. Ez az évszám olvasható az átfestett karzat mellvédjének alján szabadon hagyott feliraton. Ugyanitt olvasható a két festőasztalos neve is. A település lendületesen fejlődik, Edelényhez való közelsége miatt sok fiatal házaspár választja lakóhelyéül.

Andrástanya
Az alig 50 főt számláló kistelepülés közigazgatásilag Ládbesenyőhöz tartozik. Az 1930-as évek végén Derenkről kiűzött lengyel lakosság egy részét telepítették ide. A döntően idős lakosok máig őrzik a lengyel hagyományokat. A falu infrastruktúrája jó. Ideális hely a kikapcsolódásra, a hosszú- és rövid túrákra, gombászásra vagy csak a csendes sétákra. A falu melletti hangulatos pincesoron egy kis beszélgetés mellett megpihenhet a test és a lélek.


 
Képek:
 
A portál a Turisztikai célelőirányzatból került támogatásra.