Területe: 10,47 km2
Lakosság: 339 fő
Polgármester: Bártfai Attila
Jegyző: Eperjesi Józsefné körjegyző
Polgármesteri Hivatal:
3759 Nyomár, Szabadság út 45.
Tel.: 46/399-241
Fax: 46/399-241


E-mail: k0705 [a] koznet.hu
Az e-mail címekben a [a]-t kérjük cserélje ki @-ra a levél elküldése előtt. Erre a levélszemét (spam) elkerülése miatt van szükség. Megértését köszönjük!

Település rövid leírása (története):
Erdőkkel borított, dombokkal övezett Csereháti település. A településről elsőként XII. századi okleveleinkben olvashatunk, noha már korábban létezhetett a település. Neve akkor Nomár, Nyomár alakban fordul elő. A XVI. században a település Abaúj megyéhez tartozik. A török uralom idején Nyomár is hódoltsági település, a török előbb felgyújtotta, kirabolta, majd adófizetésre kötelezte. A pusztulásból lassan talpra álló és alig fejlődésnek induló községet 1825-ben tűzvész sújtotta.
Szemben a polgármesteri hivatallal található a Szathmáry Király Ádám emlékét őrző emlékmű. Szathmáry 1692. július 9-én született Nyomáron, és 1752. december 18-án halt meg Boldván. A boldvai iskola névadója, aki arról híres, hogy II. Rákóczi Ferenc apródja volt, ő kísérte ki Rodostóba a fejedelmet.
Minden év májusában megrendezik a mára már hagyománnyá vált majálist, ahová a szomszédos községből is sokan ellátogatnak ide, fiatalok és öregebbek is egyaránt.

 
Képek:
 
A portál a Turisztikai célelőirányzatból került támogatásra.