Területe: 9,71  km2
Lakosság: 270 fő
Polgármester: Doszpoly Károly
Jegyző: Szabó Elekné
Polgármesteri Hivatal:
3761 Szinpetri, Dózsa György út 58.
Tel.: 48/464-508
Fax: 48/464-508

www: www.szinpetri.hu
E-mail: -
Az e-mail címekben a [a]-t kérjük cserélje ki @-ra a levél elküldése előtt. Erre a levélszemét (spam) elkerülése miatt van szükség. Megértését köszönjük!

Település rövid leírása (története):
A község történetileg Torna, majd Abaúj-Torna Vármegyéhez, 1950-től Borsod-Abaúj-Zemplén Megyéhez tartozik. Ősidők óta lakott hely, egyik barlangjában késő bronzkori település nyomaira bukkantak. Árpádkori emlékekre utalnak a településhez tartozó Szelcepuszta dűlőnevei: Patkós-völgy, Verőtető. A falu neve eredetileg azt jelenti: Péteré. A Szín előtag a szomszédos településre utal.  A község az Árpád-korban egy ideig királyi birtok volt, majd nemesi családok tulajdona volt. A falu gazdag határa jó megélhetést biztosított lakóinak, akik elsősorban szőlőműveléssel foglalkoztak. A településen vízimalom is működött. Határának több mint fele erdő, a többi szántó, rét. A lakosság a XX. században is az erdőgazdálkodásból és a mezőgazdaságból élt.
A település és környéke kedvező terep a rekreáció, turizmus számára. A református templom műemlék jellegű, egy vízimalom is található a községben.

 
Képek:
 
A portál a Turisztikai célelőirányzatból került támogatásra.